• Deň vody

          • „Všetko, čo robíme, je iba kvapka v mori, ale keby sme to nerobili, tá kvapka by tam chýbala.“

            Matka Tereza

            Aj týmto citátom si môžeme pripomenúť deň vody. Tak urobili aj naši žiaci aj keď s malým oneskorením. Na hodinách geografie a biológie si pripomenuli, ako je voda dôležitá a vzácna. Aktivity k tomuto dňu realizovali aj na hodinách výtvarnej výchovy a vytvorili „ kvapky v mori“.

            Bez vody nie je káva :)

             

             

          • Ázia deň

          • Čaro Ázie objavili žiaci 6.B a 6.C triedy s p. učiteľkou Filovou a p. učiteľkou Briškovou v stredu dňa 15.3. 2023 na ázijskej hodine. Na hodine geografie si ukázali tradičné ázijské jedlá, odevy, tance, bojové umenie a iné. Žiaci týmito aktivitami a maličkosťami prežívali to, čo prežívajú ich ázijský rovesníci.

            Atmosféra tento deň bola ozaj ázijská.

          • Ponožková výzva

          • Ako po minulé roky aj tento rok sa naša škola zapojila do Ponožkovej výzvy pre podporu detí s Downovým syndrómom.  Aktivitu detí môžete vidieť na fotografiách nižšie.

          • Jarné tvorenie so žiakmi 5.C na hodine techniky

          • Jar je už tu, veľkonočné sviatky sa blížia, preto sme s deťmi skúšali vytvoriť jarné venčeky. Skupina pozostáva prevažne z chlapcov, no nedali sa zahanbiť a ukázali, že ani im nechýba kreativita.

          • Školské kolo súťaže Hollého pamätník 2022/2023

          • Výsledky školského kola súťaže v prednese poézie a prózy Hollého pamätník šk. r. 2022/2023 – kategória II. a III., ktoré sa konalo 20.3.2023.

             

            II. kategória (žiaci 5. a 6. ročníka) – poézia

            1. miesto: Martin Verčimák, 5.A

            2. miesto: Petra Kropajová, 5.C

            3. miesto: Slávka Sopková, 5.B

            II.kategória – próza

            1. miesto: Ela Gregoričková, 5.A

            2. miesto: Ondrej Bolješik, 6.C

            III. kategória (žiaci 7., 8. a 9. ročníka) – poézia

            1. miesto: Samuel Šiška, 8.B

            2. miesto: Marek Burík, 7.C

            3. miesto: Tarja Timkovičová, 8.C

            III. kategória – próza

            1. miesto: Klára Halová, 7.B

            2. miesto: Barbora Baranovská, 9.C

            2. miesto: Eliška Hrebíková, 8.A

            3. miesto: Nela Hrotková, 7.A

            Ďakujeme všetkým zúčastneným žiakom a žiačkam v školskom kole a víťazom jednotlivých kategórií želáme veľa šťastia v okresnom kole.

          • Grantový program Talenty Novej Európy

          • predstavujeme Vám grantový program Talenty Novej Európy, určený pre talentované deti a mladých ľudí, ktorý organizuje Stredoeurópska nadácia – Középeurópai alapítvány a spoločnosť SLOVNAFT, a.s.. Program je otvorený pre študentov a žiakov vo veku od 8 do 25 rokov, ktorí vynikajú v oblastiach vedy, umenia alebo športu. Uchádzať sa v ňom môžu o finančnú podporu, ktorú môžu využiť napríklad na zakúpenie hudobného nástroja, vedeckého vybavenia, študijných a umeleckých potrieb, športového výstroja, alebo na účasť na súťažiach, kurzoch, tréningoch a stážach. Prihlasovanie do programu prebieha prostredníctvom webovej stránky www.tne.sk, na ktorej sú uvedené podmienky a kritériá pre uchádzačov spolu s prihlasovacím online formulárom. V aktuálnom šestnástom ročníku grantového programu je opäť k dispozícii 66 tisíc eur, ktoré budú rozdelené medzi mladých ľudí. Prihlášky uchádzačov posudzuje odborná porota.

          • Expert geniality show

          • Dňa 30.11. 2022 sa konala celoslovenská súťaž Expert Geniality Show. Zapojilo sa 21 detí z II. stupňa. Súťažiaci v kategóriách EXPERT 5 a EXPERT 6 odpovedali na 40 otázok (20 v každej téme). Súťažiaci vyšších kategórií odpovedali  na 50 otázok (25 v každej téme). Žiaci, ktorí sa umiestnili v prvej štvrtine rebríčka v celkovom poradí zo všetkých súťažiacich Slovenska, získali diplom TOP EXPERT. Na našej škole získali diplomy TOP EXPERT:  M. Adamča 5.A, M Talpaš 6.C, N. Munková 7.C, M. Burík 7.C, O. Mikuš 7.C, T. Bohuš 7.A, T. Tamajka 8.A, D. Matula 8.A, T. Nerpas 8.C. Žiaci, ktorí sa v danej téme umiestnili v niektorej téme vo svojej kategórii v prvej štvrtine rebríčka, získali diplom Expert. Ostatní žiaci dostali Účastnícky diplom a všetci žiaci získalo pero.

            Expert 5: najlepšie sa umiestnil Martin Adamča (5.A), Ako funguje svet, Päť jazykov kultúry.

            Expert 6:  najúspešnejší bol Maroš Talpaš (6.C), Ako funguje svet.

            Expert 7: najlepšie sa umiestnila NIKOLETA MUNKOVÁ (7.C), ktorá sa umiestnila na 13. mieste z 638 súžažiacich, Do you speak English? Vyhrala kartičky Timeline vynálezy. Ďalším úspešným bol Marek Burík (7.C) 70. miesto zo 709 súťažiacich, Mozgolamy, O. Mikuš (7.C) 48. miesto z 530 súťažiacich, Od Dunaja k Tatrám, T. Bohuš (7.A) 57. miesto z 323, Góly body sekundy.

            Expert 8:najlepšie sa umiestnili: Tomáš Nerpas 8.C, Svetobežník 56. miesto z 334 žiakov a 95. miesto z 663 žiakov, Do you speak English? Dominik Matula 8.B obsadil 50. miesto z 663 žiakov, Do you speak English? Tobias Tamajka 8.A Mozgolamy 76. miesto z 684. Všetkým našim Expertom srdečne blahoželáme.

          • Olympiáda v anglickom jazyku

          • Dňa 19.1. 2023 sa konalo okresné kolo olympiády v anglickom jazyku. V kategórii 1A Nikoleta Munková zo 7.C skončila na III. mieste, žiačku pripravovala p. uč. L. Ďugová.

            V kategórii 1B Tobias Tamajka z 8.A sa umiestnil na IX. mieste, žiaka pripravoval p. uč. D. Žovák.

            Žiačka Sonia Phillipa Turner sa zúčastnila dňa 16.2. 2023 krajského kola v kategórii 1C a umiestnila sa na V. mieste z 15 súťažiacich. Žiačku pripravovala p. uč. S. Švecová. Srdečne všetkým blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.

          • Okresné kolo dejepisnej olympiády

          • Dňa 8. 2. 2023 sa na ZŠ Brezová Piešťany uskutočnilo okresné kolo Dejepisnej olympiády, kde úspešne reprezentovali našu školy žiačky druhého stupňa:

            V kategórii C ( žiaci 9. ročníka) sa na 1. mieste umiestnila Janka Belišová (9. A) a postupuje ďalej do krajského kola.
            V kategórii D (žiaci 8. ročníka) sa na 2. mieste umiestnila Ema Michelová (8. B) a postupuje do krajského kola.
            V kategórii E (žiaci 7.ročníka) sa na 3. mieste umiestnila Alžbeta Chmelová (7. A).

            Dievčatám srdečne blahoželáme a ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy!