• Afrika je jedinečná

          • Afrika je jedinečná. 

            Afrika je jedinečná. To si povedali aj žiaci 6.B a 6.C s p. učiteľkou Filovou a p. učiteľkou Briškovou v stredu dňa 26.10. 2022. Na spojenej hodine geografie si žiaci predstavili africké ovocie, africké odevy a zatancovali africké tance s africkými deťmi z videí. Žiaci týmito aktivitami prežívali to, čo prežívajú ich africkí kamaráti, ktorí aj napriek chudobe a hladu sa vedia tešiť z maličkostí 

            Atmosféra tento deň bola ozaj africká.

          • Komiksové tvorenie

          • Posledný deň pred jesennými prázdninami využili žiaci 5.A triedy na návštevu knižnice. Stretli sa s ilustrátorom a tvorcom komiksov Dávidom Marcinom. V úvode predstavil svoju sériu komiksov pre deti známu pod názvom Zlatý zub. V ďalšej časti si deti vymysleli svojich hrdinov, dali im mená a vytvorili príbeh, ktorý spracovali vo forme komiksu. Keďže sa blížil Halloween, téma bola jasná.  Na papieri sa preto vyskytovali rôzne strašidlá, tekvice, pavúky, strašidelné domy. Príjemnú spoločnosť deťom robila aj Linda – ilustrátorov psík. Na záver niektorí žiaci odprezentovali svoje vydarené príbehy pred spolužiakmi.

          • Jesenné prázdniny

          • Od 28.10. do 31.10.2022 majú žiaci  jesenné prázdniny.

            Začiatok vyučovania po prázdninách je v stredu 2. novembra 2022.

            Všetkým prajeme príjemné prázdniny.

          • Myslím, čítam, tvorím, hovorím ...

          • 20. októbra 2022 sme odštartovali sériu školských kôl predmetových olympiád Olympiádou zo slovenského jazyka a literatúry (OSJL). Školského kola organizovaného online sa zúčastnilo 34 žiakov 8. a 9. ročníka. Žiaci, ktorí dosiahli najvyšší počet bodov v online teste, postúpili do ďalšieho kola, kde predviedli svoje schopnosti v transformácii a tvorbe textov a ich prezentácie na verejnosti. Konečné výsledky školského kola OSJL:

            1. miesto         Tobias Tamajka (8.A) – postupuje do okresného kola

            2. miesto         Zuzana Odorčáková (8.C)

            3. miesto         Klára Papánková (9.A)

            Úspešnou riešiteľkou školského kola je aj Janka Belišová z 9.A, ktorá sa umiestnila na 4. mieste.

            Ďakujeme všetkým účastníkom súťaže, ktorí sa nebáli precvičiť si svoje schopnosti a postaviť sa pred porotu. Víťazom je každý, kto prekračuje hranice svojej komfortnej zóny a nebojí sa výziev.

            Tobiasovi želáme veľa šťastia v okresnom kole olympiády.

          • Varenie lekváru 3.A

          • Dievčatá z 3.A predviedli našim prváčikom ľudové pásmo o varení lekváru. Zaspievali im, zatancovali a v závere si pripravili pre deti tematické hádanky. Týmto sme chceli prvákom priblížiť tradície našich predkov.

          • Zbierka pre útolok

          • Každoročne je nám potešením pomôcť pracovníkom piešťanského útulku a najmä aspoň trochu zlepšiť život psíkom a mačičkám, ktoré musia byť v útulku. Aj tento rok sa väčšina našich žiakov zapojila do zbierky. Niektorí priniesli misky, deky, hračky, granule a iné maškrty, iní prispeli drobnými mincami aj päťeurovkou. Za vyzbierané peniažky sme v hodnote 120 € nakúpili čistiace prostriedky, ktoré v útulku najviac potrebujú.

            Ďakujeme všetkým, ktorí sa zapojili do zbierky!

          • E-shop ZŠ Mojmírova

          • Dobrý deň všetkým!
             

            Aj tento rok pre Vás máme super prekvapenie!

            Naša škola má vlastnú voľnočasovú kolekciu oblečenia. O jej podobe pomohli rozhodnúť sami žiaci, jej náhľad vidíte nižšie a je možné si ju aktuálne zaobstarať v našom eshope: https://www.kraloveskoly.cz/zsmojmirova/ 

            Objednávanie je už spustené a bude možné až do 8.11. Nasledujúci deň sa eshop uzatvorí a objednané veci pôjdu do výroby. Neváhajte preto, ak si chcete zadovážiť ten svoj kúsok zo školskej kolekcie!

            Dúfame, že z kolekcie budete mať rovnakú radosť ako máme my!

            (Môže sa stať, že ceny v e-shope sa zobrazia v CZK. V hornej lište e-shopu nastavíte EUR)

            S pozdravom a prianím krásneho dňa

            vedenie školy

          • trestnoprávna zodpovednosť maloletých v témach šikany, kyberšikany, agresívneho správania a drogových závislostí

          • Je moje správanie a konanie správne? Neporušujem zákon? Kde je hranica môjho bezpečia? Na tieto a ďalšie otázky dostali odpovede žiaci 8. a 9. ročníkov na prednáške, ktorú absolvovali 18.10.2022 vo svojich triedach. Prednášajúcimi boli príslušníci z Okresného riaditeľstva v Trnave, ktorí žiakom priblížili trestnoprávnu zodpovednosť maloletých v témach šikany, kyberšikany, agresívneho správania a drogových závislostí. Žiakov usmernili ako sa správať zodpovedne voči sebe, rodičom, spolužiakom a kamarátom. Veríme, že informácie využijú v kritických situáciách, kedy sa budú musieť správne rozhodnúť.

          • Vesmír u piatakov

          • VESMÍR – učivo veľmi pútavé a zaujímavé sprevádzalo žiakov 5.A, 5.B, 5.C takmer celý september. Piataci sa dozvedeli nové informácie o vesmíre, o slnečnej sústave, súhvezdiach, hmlovinách. Následne využili všetky svoje zručnosti a vedomosti pri projektoch, ktoré im zadali p. učiteľka Filová a p. učiteľka Brišková na hodinách geografie a tu sú výsledky ich tvorivej činnosti.

            Myslíme, že téma vesmíru ich fascinovala a potešila.

          • Exkurzia Rakúsko

          • V stredu 12. 10. 2022 sa žiaci 7. A a 7. B zúčastnili dejepisnej exkurzie do Rakúska. Prezreli si zrekonštruované budovy a vonkajšiu expozíciu z obdobia Rímskej ríše - Rímsku mestskú štvrť, Múzeum Carnuntinum, Pohanskú bránu, Amfiteáter vojenského mesta a Amfiteáter civilného mesta, ktoré boli súčasťou pohraničného mesta Carnuntum dnešného Petronellu. Žiaci absolvovali živú hodinu dejepisu za doprovodu slovenských sprievodcov, ktorí zodpovedali všetky zvedavé otázky detí a poskytli pútavým slovom odborný výklad. 

          • Účelové cvičenie a.k.a. branné :)

          • Dňa 14.10.2022 sa uskutočnilo pre II. stupeň účelové cvičenie s názvom ,,Ochrana človeka a prírody". Žiaci 6.C, 7.A a 8.B sa, pod vedením svojich triednych učiteľov a pani asistentky, zúčastnili prednášky s ukážkami modelových situácií z bežného života, pri ktorých je potrebné poskytnúť zranenému prvú pomoc.  Na ,,vlastnej koži" a pod vedením skúsenej lektorky zistili, ako sa správne poskytuje a akými jednoduchými spôsobmi môžeme človeku zachrániť život.  

            Žiaci sa vlastným úsilím, záujmom a interakciou naučili ako dať zraneného do stabilizovanej polohy, ako oživovať zraneného, ako poskytnúť pomoc pri riešení mimoriadnych situácii a pri popáleninách, čo je  defibrilátor a na čo sa používa, ako postupovať pri krvácaní a pri otvorenej zlomenine.Po krátkej prestávke sme sa spoločne presunuli do Vojenského historického múzea v Piešťanoch. Tam nám lektori poskytli informácie týkajúce sa civilnej ochrany obyvateľstva, dôležitosti a postavenia armády v spoločnosti a výklad o vystavených trojrozmerných zbierkových predmetoch prezentujúcich výzbroj, výstroj, techniku i drobné militárie.

            Žiakom sa pripravený program veľmi páčil a my, učitelia, veríme, že si z dnešného dňa odnášajú potrebné a užitočné informácie do života. 

          • Európsky deň jazykov na našej škole

          • Rada Európy v roku 2001 počas Európskeho roka jazykov vyhlásila 26. september za Európsky deň jazykov, ktorý si školy v členských krajinách každoročne pripomínajú prostredníctvom rôznorodých podujatí, súťaží, kvízov, besied, školských rozhlasových vysielaní alebo športových podujatí.

            Cieľom je podnietiť 700 miliónov Európanov zo 46 členských štátov Rady Európy, aby sa učili jazyky. Jazyková rozmanitosť je nástrojom na dosiahnutie väčšieho interkultúrneho porozumenia a podpora mnohojazyčnosti v celej Európe.

            Na našej škole si vyučujúci pripravili pre žiakov pri tejto príležitosti rôzne aktivity. Piataci sa zahrali na tajných agentov, ktorí museli zdolávať rôzne výzvy, ako napr. pozdraviť v rôznych jazykoch, rozlíšiť číslovky v šiestich rozličných jazykoch, bezchybne a rýchle prečítať české, anglické a nemecké jazykolamy, priraďovať mestá a jedlá k európskym národom a krajinám. Deti vymýšľali aj palindrómy. Starší žiaci si urobili kvízy cez aplikáciu Kahoot.

          • 7A CyberJump

          • Vo štvrtok 29.9.2022 sa žiaci 7.A zúčastnili výletu v trampolínovom svete CyberJump v Bratislave. Tento výlet mali za odmenu - 1. miesto v aktivitách Školskeho parlamentu. Víťazi si pripravený program naplno užili a už teraz sa tešia na ďalšie výzvy parlamentu, aby svoje prvenstvo mohli obhájiť. 

          • Pracovné miesto

          • Na pozíciu učiteľ pre nižšie stredné vzdelávanie aprobácia anglický a ruský jazyk
            s ukončeným vzdelaním VŠ II. stupňa, odmeňovanie v zmysle zákona č. 553/2003 Z.z.

            Nástup ihneď

            Kontakt:

            Mgr. Jana Chlepková
            riaditeľka školy
            0918/961102

          • Oznam pre zákonných zástupcov žiakov navštevujúcich ŠKD

          • V systéme priraďovania platieb sa vyskytla chyba - rodičia nevidia zaevidovanú platbu, ktorú uhradili.

            Prosíme aj napriek tejto chybe o zaplatenie 20€ za september + október. 

            Evidenciu si vedie zatiaľ pani ekonómka. 

            Na odstránení chyby intenzívne pracujeme.

            Ďakujeme za pochopenie!

          • ŠKD platby

          • Vážení rodičia, 

            platobný predpis na úhradu školského klubu činí 10 € na mesiac/na žiaka.
            Prosíme uhradiť september + október naraz do 15.9.2022

            Rodič môže uhradiť naraz celú sumu do konca kalendárneho roka (IX - XII) 40 €

            Číslo účtu SK62 5600 0000 0052 2538 8002

            Do poznámky treba uviesť meno žiaka, trieda.