• Zážitkové hodiny biológie 

          • Na hodinách biológie to nie je len o drile. Presvedčili sa o tom žiaci piatych a šiestych ročníkov, ktorí vytvárali originálne modely kvetov. S piatakmi sme zas odhaľovali zákutia vodného ekosystému v okolí školy - ukázali sa nám vodné stavovce ako mladé pstruhy, divé kačice, invázny druh nutrie aj s mláďatami, mnoho bezstavovcov i vodné a brehové rastliny. 

          • Školská akadémia

          • 23. mája 2023 v Dome umenia v Piešťanoch, prúdili emócie šťastia, radosti a nadšenia žiakov ZŠ Mojmírova 98 v Piešťanoch.

            Na tento deň sa tešili nielen deti ale aj ich učitelia a vychovávatelia. Po pandemických opatretianiach mohli triedne kolektívy žiakov opäť spoločne naplno prejaviť svoju tvorivosť a talent, nadšenie s cieľom, vytvoriť skvelý program. Mladším žiakom pri realizácii nápadu pomohli p. učiteľky, vo vyšších ročníkoch niekde stačilo usmernenie, niekde si žiaci program vytvorili sami. Program trpezlivo a usilovne nacvičovali, tvorili kulisy, rekvizity, s kostýmami pomohli aj rodičia. Celý program Akadémie žiakov citlivo vyladila a zrežírovala Mgr. Veronika Lendvayová. Triedne kolektívy a skupiny žiakov z rôznych tried sa predstavili v ľudových a moderných tancoch, hre na hudobných nástrojoch, speve, scénkach, gymnastike. Výkony žiakov sledovalo s úsmevom na tvári a dojatím plné hľadisko rodičov, starých rodičov a priateľov školy. Potleskom ocenili všetky čísla programu. Veríme, že všetci odchádzali s pocitmi šťastia, radosti a hrdosti na svoje deti.

            Vedenie školy ďakuje všetkým účinkujúcim žiakom za umelecký výkon a reprezentáciu školy , rodičom za podporu, obetavosť v organizačnom zabezpečení skúšky programu, pedagogickým zamestnancom za prípravu, realizáciu a organizačné zabezpečenie Akadémie žiakov.

          • Exkurzia 6.A a 6.B – Carnuntum

          • Dňa 12.5.2023 v piatok sa žiaci 6.A a 6.B zúčastnili dejepisnej exkurzie v Rakúsku. Žiaci videli  a spoznali ako žili starí Rimania, v akých domoch bývali, videli Amfiteáter a rímske kúpele.

            Žiaci si Carnuntum užili a odniesli si množstvo zážitkov a suvenírov.

          • THD Remeslá

          • Posledné hodiny THD sa žiaci 5. ročníka na našej škole venovali rôznym remeslám. Raz boli drotári, inokedy zase tkáči a naposledy objavovali čaro hrnčiarského remesla. Niečo z ich výtvorov sa nám podarilo aj zdokumentovať (Foto). Najbližšie nás čaká košikárstvo.

          • Svetoznámy muzikál

          • Dňa 9.mája 2023 sa žiaci ôsmeho ročníka s p.uč.Hrubošovou a Bezákovou

            zúčastnili muzikálového predstavenia JOZEF A JEHO ZÁZRAČNÝ FAREBNÝ PLÁŠŤ v Divadle A.Bagara v Nitre.

            Bol to starozákonný príbeh o Jozefovi a jeho bratoch ako multižánrová show, pútavý

            a hudobne bohatý muzikál o láske a nenávisti, o zrade a odpustení a najmä o odhodlaní žiť svoj sen napriek všetkým prekážkam. Od zasľúbeného Kanaánu až po staroveký Egypt nás týmto neuveriteľným príbehom previedla šarmantná Narátorka a dvanásť malých odvážnych výletníkov. Je to jeden z najznámejších a najúspešnejších svetových muzikálov. Mali sme krásny umelecký zážitok.

             

             

             

             

             

             

             

              

               

             

                                        

             

          • Pripomenutie si Dňa Zeme

          • Každoročne, od roku 1970, si 22. apríla pripomíname Deň Zeme, ktorý vznikol ako reakcia na rozsiahle poškodzovanie životného prostredia. Iniciátorom bol environmentálny aktivista, senátor Spojených štátov z Wisconsinu, Gaylord Nelson.

                 Cieľom tohto pamätného dňa je pripomenutie si našej závislosti na zdrojoch, ktoré nám Zem poskytuje. Pri  tejto príležitosti navštívili žiaci 7.A a 8.A dňa 26.4.2023 Arborétum Mlyňany Slovenskej akadémie vied. Formou náučných hier, pracovných listov a workshopov nadobudli vedomosti o ochrane týchto zdrojov a potrebe venovať im náležitú pozornosť.

            Neskôr navštívili Energoland v priestoroch Elektrárne Mochovce, ktoré je akýmsi informačným centrom  energii a výroby elektriny.  V Energolande sa nachádza viac ako tridsať objektov, aplikácií a interaktívnych expozícií, ktoré žiakom ponúkli informácie o energii, o výrobe elektriny, o globálnom otepľovaní a o uhlíkovej záťaži. Okrem toho sa žiaci dozvedeli viac napríklad o energetickom mixe, dispečingu elektrickej siete a o žiarení okolo nás.

          • Siedmaci s hasičmi

          • Žiaci siedmeho ročníka sa na chémií venovali téme požiaru a jeho haseniu. Aj preto ich kroky v uplynulých dňoch smerovali  na hasičskú stanicu v Piešťanoch. Tam im skúsení hasiči okrem základných informácií: kde, ako a čím uhasiť požiar v prípade potreby, tiež bližšie ukázali rôznu požiarnu techniku i vybavenie. Mali možnosť nahliadnuť do ich priestorov a tiež si niektoré ich pomôcky vyskúšať.         
            Za ich prijatie a ochotu im ďakujeme.

          • Rozprávky nie sú len pre malé deti

          •  

            Presvedčili sa o tom naši šiestaci, keď v mestskej knižnici sledovali divadelné predstavenie Radúz a Ľudmila. Originálne zinscenovanie klasickej Dobšinského rozprávky v podaní Barbory Krajč Zamiškovej, Kristíny Svitekovej a Martina Franka mladých divákov naozaj strhlo, chvíľami až vystrašilo, no zároveň očarilo. Uvodné slová o rozprávkach zazneli od  Jána Uličianskeho, ktorého deti poznajú ako autora detskej literatúry zo svojich čítaniek.

          • Projekt PERCH

          • Vážení rodičia,

            Ministerstvo zdravotníctva SR sa zapojilo do medzinárodného projektu, ktorý financuje Európska komisia. Projekt PERCH je zameraný na aktivity, ktoré sa realizujú v rámci Európskeho plánu boja proti rakovine, konkrétne na podporu očkovania proti HPV.

            Prosíme Vás o spoluprácu pri vyplnení online dotazníka pre rodičov detí vo veku 9-15 rokov. Výsledky budú slúžiť ako jedno z východísk pre vytvorenie komunikačnej stratégie v SR.  

            Dotazník je anonymný a jeho vyplnenie je pre rodičov dobrovoľné. Možnosť vyplniť online dotazník je do 20.4.2023.

            Prieskum je anonymný, v prípade záujmu Vám radi  poskytneme výsledky. V prípade potreby nás prosím neváhajte kontaktovať.

            Tešíme sa na spoluprácu.​​​​​​​

            S pozdravom


            Odbor verejného zdravia, skríningu a prevencie

             1606488406179_PastedImage 

            Limbová 2| 837 52 Bratislava| Slovenská republika

            tel.: +421 2 593 73 129 |

             www.health.gov.sk



          • Biologická olympiáda 

          • Naši žiaci zožali úspech na okresnom kole biologickej olympiády, žiaci Liliana Macháčová a Martin Papánek dokonca postupujú do krajského kola. Držíme im palce! 

            Kategória E odbornosť zoológia:

            1. miesto Martin Steve Papánek 6.C

            3. miesto Lukáš Marek 6.A

            Kategória E odbornosť botanika:

            2. miesto Liliana Macháčová 6.A

            3. miesto Adam Hauptvogel 9.A

            Kategória E odbornosť geológia:

            1. miesto Helena Drličková 6.A

            Kategória C:

            3. miesto Emma Fúziková 9.C

            6. miesto Oliver Berky 9.C

          • Hollého pamätník

          • V okresnom kole recitačnej súťaže Hollého pamätník 2022/2023 boli mnohí naši žiaci úspešní a umiestnili sa takto:

            I. kategória – poézia

            3. miesto: Tobiáš Šiška, 4.B

            II. kategória – poézia

            2. miesto: Martin Verčimák, 5.A

            III. kategória – poézia

            3. miesto: Samuel Šiška, 8.B

            III. kategória – próza

            3. miesto: Klára Halová, 7.B

            Ďakujeme všetkým žiakom a žiačkam, ktorí našu školu reprezentovali v okresnom kole a oceneným srdečne blahoželáme.

          • Geografická olympiáda

          • Postup do krajského kola geografickej olympiády si 31. 3. 2023 v okresnom kole v kategórii F vybojoval žiak 7.C triedy MAREK  BURÍK.  Marekovi gratulujeme a držíme palce v ďalšej reprezentácii školy.

          • THD Veľkonočné sviatky

          • Na THD sme sa pripravovali na veľkonočné sviatky šikovnými rukami našich žiakov. Vyrábali sme kohútikov (5.C), sadili panáčikov  (6.C) a plietli korbáče z prútia na veľkonočnú šibačku (6.A).

            Ani ôsmaci a deviataci nelenili, vytvárali košíky, maľovali vajíčka a tiež maľovali veľkonočné obrázky na drevo.