• Divadlo 1AB

          • Bábkové divadlo v NitrePoznáte rozprávku Dlhý, široký a bystrozraký? Prváci zažili krásny príbeh tejto rozprávky v Starom divadle Karola Spišiaka v Nitre. Herci spolu s nádhernými bábkami potešili aj poučili malých  divákov. Aj v škole dokážeme viac, ak vieme spolupracovať a pomáhať si navzájom.

          • Škola hrou

          • Žiaci z 1.A už by vám vedeli vysvetliť veľa pojmov z fyziky. Hrajú sa, skúmajú a pri hre sa aj učia. Pri skladaní lega, ktoré musí byť vždy funkčné, sa naučia, čo je odstredivá sila, alebo ozubené koleso a páka. Dnes pomocou baterky pochopili ako funguje zdroj svetla a vzdialenosť predmetu. Tieňov sa večer už nebudú toľko báť 😁

          • Kŕmenie

          • Naši usilovní prváci sa počas najväčšej zimy starajú o hladné vtáčiky. Spoločnými silami uvarili zrniečkovú dobrotu a vyčarovali krásne kŕmidielka. Každý deň prisypú do spoločného kŕmidla  slnečnicu a veselo pozorujú  kŕmiace sa vtáky. Ak máte zrniečka a chcete sa k nám pridať nasypte ich do spoločného kŕmidla za  pavilónom C. Bude vás hriať dobrý pocit a radosť z dobrého skutku . Jarný spev vtáčikov bude našou spoločnou odmenou🙂.

          • Návšteva predškolákov

          • K našim prvákom zavítala vzácna návšteva. Predškoláci z Detvianskej ulice sa prišli pozrieť ako to vyzerá vo veľkej škole. Ako správni hostitelia sme pre nich pripravili veselý program. Vyskúšali si naše obľúbené hry, zatancovali si s nami a poprezerali priestory našej školy. Všetci sa potešili z darčekov, ktoré im naše deti vlastnoručne vyrobili. Predškoláci už vedia, že zo zápisu do školy netreba mať obavy. V škole nám je veselo a tešíme sa na nich🙂.

          • Okresné kolo Olympiády v nemeckom jazyku

          • Dňa 18. 1. 2024 sa v CVČ AHOJ uskutočnilo Okresné kolo olympiády v nemeckom jazyku, v ktorom si žiaci základných a stredných škôl zmerali sily a preverili svoje vedomosti z gramatiky nemeckého jazyka, z počúvania s porozumením, čítania s porozumením, opisu obrázka a voľného rozprávania na dve porotou vybrané témy. Našu školu reprezentoval v kategórii 1 B žiak 8. A triedy, Dominik Mačej a umiestnil sa na peknom 3. mieste. Dominikovi ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a k umiestneniu blahoželáme!

          • Poďakovanie

          • Poďakovanie. 

            Z hĺbky srdca by sme sa chceli poďakovať Základnej škole Mojmírova 98 v Piešťanoch, učiteľskému zboru, žiakom a v neposlednom rade rodičom, že nás v PLAMIENKU n.o. podporili. Tešíme sa, že Vianočné trhy v ZŠ priniesli toľko dobra. Aj vďaka Vám budeme môcť aj naďalej pomáhať rodinám s nevyliečiteľne chorými deťmi, aby mohli byť čo najviac spolu doma, a nie v nemocnici. V našom Centre smútkovej terapie môžeme aj vďaka daru od Vás bezplatne poskytovať konzultácie a terapeutické sedenia pre deti a dospelých, ktorí potrebujú psychologickú pomoc po strate blízkeho. Veľmi si vážime, že vediete aj žiakov k filantropii a že nás nám z Piešťan preukazuje podporu a dôveru.

            Ďakujeme, že môžeme spolu s vami pracovať na tom, aby čo najviac ľudí mohlo znovuobjaviť farby života.

            S pozdravom a všetko dobré prajú „plamienkači“.

          • Mimoriadny oznam

          • Vedenie školy oznamuje, že vzhľadom na zhoršenú zdravotnú situáciu personálu
            v kuchyni sa od zajtra 18.12.2023 v školskej jedálni nevarí.

            Činnosť ŠKD bude skrátená do 15:30
            Žiaci 2. stupňa majú skrátené vyučovanie na 5 vyučovacích hodín
            Žiakom 1. stupňa, ktorí idú do ŠKD pribaľte druhú desiatu (suchý obed).

            S pozdravomMgr. Slezáková
            zástupkyňa pre 1. stupeň.

          • Vianočné trhy a technické múzeum

          • Viedeň, bývalé cisárske mesto navštívili dňa 14.12.2023 žiaci 6.B a 7.A. Spolu s technickým múzeom zažili atmosféru vianočnej Viedne. Navštívili Radničné námestie, asi najznámejšie vianočné trhy Viedne, spolu s trhmi pri Stephansdome a spoznali tak historické srdce Viedne. Návšteva vianočnej Viedne s historickým centrom žiakov presvedčila, že Viedeň to skutočne s Vianocami vie.

          • Divadelné predstavenie Perinbaba

          •      Predvianočný čas je v plnom prúde a k nemu neodmysliteľne patria zimné rozprávky. Tou najznámejšou je azda Perinbaba.  Za týmto menom sa ukrýva zázračná a múdra starenka, ktorá rozdáva radosť medzi ľuďmi pri každej poriadnej snehovej nádielke. Za jej popularitu môže najmä rovnomenný film Juraja Jakubiska a knižná predloha Ľubomíra Feldeka v podaní profesionálnych hercov Bábkoveho divadla v Žiline.  

                 Spracovanie, v akom ho videli žiaci 5. a 6. ročníka našej školy v utorok 19.12.2023 v Bábkovom divadle v Žiline, čerpal inšpiráciu zo slovenského folklóru a ľudových tradícií. O spestrenie deja sa postarali vystupujúce bábky, bábiky, marionety a javajky, ktoré boli neodmysliteľnou súčasťou príbehu.

                  Zaujímavými divadelnými prostriedkami sme mali možnosť vidieť príbeh lásky komedianta Jakuba a mladej richtárovej dcéry Alžbetky. V hre, okrem Perinbaby, vystúpili aj ostatné postavy ako Zubatá, spravodlivý richtár alebo zlá macocha a jej hlúpa dcéra Dora.  

                 Ako to už v rozprávkach býva, dobro a láska v závere zvíťazili nad zlým svetom. Z divadla si odnášame nádherný umelecký zážitok.

          • Výnimočný ranný kruh

          • V našej triede - 1.A už sme si zvykli, že prvá hodina v pondelok je venovaná rannému kruhu. Zdieľame spoločne svoje zážitky z víkendu a vždy sa tešíme, čo zažil "náš Mimo" (bábka ku šlabikáru), ktorého si na víkend požičiavame.

            Tento predvianočný pondelok sme sa rozprávali aj o chudobe a bohatstve. Výnimočný kruh to bol pre nás preto, lebo nás navštívil náš spolužiak Maxík, ktorý žije s rodičmi na Malte. Priniesol nám na ukážku svoje zošity, kde mal napísané v maltčine rôzne znaky, ktoré sme nevedeli prečítať a prekvapil nás matematikou, lebo ako prvák sa na Malte učí počítať do 100 a aj násobiť. S Maxíkom strávime spoločne dva dni a veríme, že sa mu učenie s nami bude tiež páčiť. Želáme Maximilianovi, ale aj všetkým vám krásne Vianoce!

          • Vybíjaná starších žiačok, Okresné kolo

          • Dňa 13.12.2023 sa staršie žiačky druhého stupňa zúčastnili súťaže vo vybíjanej. V 8-člennej silnej konkurencii sa im podarilo uspieť a získali tak 1. miesto. Dievčatám gratulujeme a ďakujeme za vzornú a úspešnú reprezentáciu školy.

            Reprezentovali: Lucia Moravčíková (7.B), Dorota Dorošová (7.C), Hana Moravčíková (8.A), Petronela Rubalová (8.A), Emma Mydlová (8.A), Sofia Noskovičová (8.B), Simona Jesenská (8.C), Adela Jankechová (8.C), Hana Jankechová (8.C), Nela Sedláková (9.A), Sophia Lehútová (9.A), Lucia Gulánová (9.C), Simona Kyselová (9.C)

          • Šach žiakov ZŠ, Krajské kolo

          • 29.11. 2023 žiaci Juraj Matejík (7.A) a Damian Staš (7.A) reprezentovali našu školu v šachu na Krajskom kole v Trnave. Spomedzi 16 účastníkov sa najlepšie podarilo umiestniť z našich žiakov Jurajovi Matejíkovi a to na krásnom 7. mieste.

            Chalanom ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy a dosiahnuté výsledky.