• Zber papiera

          • Na škole sa vyhlasuje zber papiera od 3.5. - 7.5.2021.
            Papier bude odoberať a vážiť pán školník ráno
            od 7:15 - 8:00 a v poobednajších hodinách do 15:00.
            Najlepší "zberači" jednotlivci a triedne kolektívy budú odmenení.

          • Deň Zeme

          •  

            Pri príležitosti Dňa Zeme žiaci 9. A triedy  vyzbierali odpadky v okolí areálu školy.  Z aktivity  sa deti tešili , že aj takto mohli pomôcť našej Zemi.

          • Rozvrh hodín 5. - 7.r. od 26.4.2021

          • žiaci 8.-9.roč. sa budú učiť podľa rozvrhu zo septembra 2020 (7. vyuč. hod.   nebude)

            žiaci 5.-7.ročníka budú mať dočasné rozvrhy hodín platné v týždni od 26.4.2021 - 30.4.2021

          • REPREZENZÁCIA ŠKOLY- PYTAGORIÁDA- 42. ročník- okresné kolo

          • Opäť sa môžeme v tejto zložitej dobe pochváliť úspechmi našich žiakov. Tešíme sa, že naša práca a úsilie priniesli takéto pekné výsledky.

             

            Úspešní riešitelia kategória P5:

            Marek Burík 5.C sa umiestnil na 2. mieste,

            Vilma Nedielková 5.C sa umiestnila na 5. mieste,

            Adam Šiška 5.C sa umiestnil na 8. mieste,

            Zuzana Sopková 5.C sa umiestnila na 9. mieste, žiakov učí p. uč. Bezáková,

            Alex Ďuríšek 5.A sa umiestnil na 10. mieste, vyučujúca p. uč. Berlanská,

            Nikoleta Munková 5.C sa umiestnila na 11. mieste, vyučujúca p. uč. Bezáková,

            Nina Lišková 5.A sa umiestnila na 14. mieste,

            Hana Moravčíková 5.A sa umiestnila na 15. mieste,

            Adela Haydenová 5.B sa umiestnila na 16. mieste,

            Petra Škorňáková 5.A sa umiestnila na 18. mieste,

            Patrik Ondrejka 5.B sa umiestnil na 19. mieste,

            Alžbeta Chmelová 5.A sa umiestnila na 23. mieste,

            Tamara Matečná 5.B a Dominik Mačej 5.A sa umiestnili na 24. mieste a

            Laura Mentelová 5.A sa umiestnila na 26. mieste, žiakov vyučuje p. uč. Berlanská.

            Úspešní riešitelia kategória P6:

            Paulína Fomenková 6.A sa umiestnila na 7. mieste, vyučujúca p. uč. Bezáková,

            Samuel Šiška 6.B sa umiestnil na 9. mieste, vyučujúca p. uč. Pavelková,

            Nela Votavová 6.A sa umiestnila na 11. mieste, vyučujúca p. uč. Bezáková.

            Úspešná riešiteľka kategórie P7 je Janka Belišová žiačka 7.A, ktorá sa umiestnila na 8. mieste, vyučujúca p. uč. Bezáková.

            Úspešným riešiteľom kategórie P8 je žiak 8.A Tadeáš Nedielka, ktorý sa umiestnil na 9. mieste, vyučujúca p. uč. Pavelková.

            Srdečne blahoželáme a prajeme veľa úspechov v ďalších súťažiac

          • Rozvrhy hodín 2. stupeň od 19.4.2021

          • UPOZORNENIE!
            mení sa začiatok vyučovacích hodín pri distančnom vzdelávaní pre žiakov 5. -7.

            2.hodina začína o 8:55
            3. hodina začína o 9:50
            4. hodina začína o 10:50

          • Výsledková listina – PYTAGORIÁDA- 42.ročník-okresné kolo

          • Úspešní riešitelia kategórie P3:

            Martin  Adamča  z 3.A sa umiestnil na 2.miesto, vyučujúca p.uč. Kollárová, Ivan Ftorek z 3.B sa umiestnil sa 8.mieste, vyučujúca p.uč. Baďurová, Adam Haring z 3.C sa umiestnil na 17.mieste, vyučujúca p.uč. Drahovská.

            Úspešní riešitelia kategórie P4: Nela Klobušiaková zo 4.B sa umiestnila na 3.mieste, vyučujúca p.uč. Slezáková,  Matej Tabaček zo 4.C sa umiestnil na 11.mieste, vyučujúca p. uč. Hinerová,  Oskar Gallo zo 4.A sa umiestnil na 12.mieste, vyučujúca p.uč. Ondrejková, Maroš Talpaš zo 4.C sa umiestnil na 20.mieste, vyučujúca p.uč. Hinerová.

            Gratulujeme a prajeme veľa úspechov v ďalších súťažiach.

          • PERINBABA / ŽIVÝ STREAM

          • Bábkové divadlo v on-line triede. Aj tak by sme mohli nazvať živý stream, ktorého sa zábavnou a zároveň edukačnou formou, zúčastnili žiaci 5.A triedy.  On-line hodina literatúry, pod vedením pána učiteľa Mencla, sa 07.04.2021 na okamih zmenila v netradičnú formu získavania informácií. Do on-line triedy zavítala návšteva. Bola ňou herečka, bábkoherečka, prodekanka Divadelnej fakulty Vysokej školy múzických umení – pani Barbora Krajc Zamišková, ktorá s radosťou prijala naše pozvanie.

            Barbora Krajc Zamišková je absolventkou Filozofickej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave (odbor slovenský jazyk – estetika) a Katedry bábkarskej tvorby Vysokej školy múzických umení v Bratislave (odbor bábkoherectvo). Doktorandské štúdium absolvovala v Kabinete divadla a filmu v Slovenskej akadémii vied (odbor dejiny divadla). Prezentovala sa aj ako spoluriešiteľka projektov vedecko-výskumných úloh VEGA v Slovenskej akadémii vied, účinkovala v mnohých divadelných inscenáciách a zúčastnila sa na niekoľkých odborných divadelných sympóziách. Vedie Divadlo TUŠ.

            Pre piatakov si, po dohode s pánom učiteľom, pripravila program, v ktorom pútavým spôsobom priblížila prácu bábkoherečky / bábkoherca a tvorbu Ľubomíra Feldeka, určenú pre detského čitateľa.  Hostka nám bližšie predstavila zákulisie bábkovo-divadelnej hry Perinbaby, v ktorej sama naštudovala postavu Jakubka. Zasvätila nás do procesu výroby bábky, maňušky, masky, javajky a marionety. Žiaci sa tak mohli zoznámiť s vytvorenými bábkovými postavami, napríklad: Analfabetou Negramotnou, Harrym Potterom, Annou zo Zeleného domu, Gandalfom, vlkom z rozprávky o troch prasiatkach a inými. Žiakov veľmi potešila aj krátka improvizovaná inscenácia s bábkovou postavou Analfabety Negramotnej.

            Na záver rozšírenej on-line hodiny sa žiaci pýtali otázky, na ktoré im hostka odpovedala. Medzi ne patrili aj tieto:

            Prečo ste chceli byť bábkoherečkou? Odpoveď: Od malička mám rada divadlo, tvorivosť, nové nápady. Divadlo bolo to, čo ma vždy bavilo, zaujímalo. Už od detstva som rada recitovala, hrala sa s bábikami, vkladala do nich dušu postáv.

            Čo bol hlavný impulz k práci v divadle? Odpoveď: Divadelný krúžok, ktorý som navštevovala od štvrtého ročníka základnej školy. Raz pani učiteľka priniesla bábky. Jedna z nich bola ježko. Veľmi sa mi páčila. Bola to presne tá postava, ktorá mohla byť mnohotvárna: šušlavá, meniteľná hlasom, hlúpa alebo inteligentná, ráčkujúca...

            Aká je Vaša obľúbená postava, ktorú stvárňujete? Odpoveď: Najradšej mám postavu Guľka Bombuľka. Samozrejme, mám rada aj iné postavy, ale táto je moja najobľúbenejšia.

            Baví vás skúšanie hier a potom ešte aj niekoľkonásobné reprízovanie? Odpoveď: Proces skúšania je náročný, ťažký. Skúšky nie sú až také zábavné. Chýba tam divák, ktorý je často kritikom. Na premiére je to už iné. Skvelý pocit. Diváci všetko vidia, vnímajú. Detský divák je ten najnáročnejší divák a zároveň najúprimnejší. On hneď povie, či je predstavenie pútavé alebo nie.

            Hrali ste niekedy s javajkou nejaké divadelné predstavenie? Odpoveď: Na škole sme sa hru s javajkou učili. Je to veľmi náročné. Niektoré vážia aj tridsať kilogramov a keď si predstavíte, že s nimi hráte celé predstavenie, ste veľmi vyčerpaní. Javajky sa dnes už veľmi málo používajú. Deti sú šťastné, keď bábkoherca vidia, keď môžu nazerať do zákulisia postáv. Javajky sa väčšinou zobrazovali formou vykrytého herca za paravánom a to dnešného detského diváka až tak veľmi neosloví.

            Žiakom sa on-line hodina veľmi páčila, čo dokazovali mnohé pochvalné slová a burcujúci potlesk.

          • Prihlásenie žiaka do 1. ročníka

          • Zápis žiakov do 1. ročníka ZŠ Mojmírova 98 Piešťany pre školský rok 2021/2022 sa uskutoční
            bez prítomnosti detí v dňoch:

            09. 04. 2021 od 14:00 hod. do 18:00 hod.

            10. 04. 2021 od 08:00 hod. do 12:00 hod.

            Do 1. ročníka sa zapisujú deti narodené od 01. 09. 2014 do 31. 08. 2015 a deti, ktoré mali
            v školskom roku 2020/2021 odklad povinnej školskej dochádzky.

            Povinná školská dochádzka začína začiatkom školského roka, ktorý nasleduje po dni, keď dieťa dovŕši šiesty rok veku a dosiahne školskú spôsobilosť.

            Žiak plní povinnú školskú dochádzku v základnej škole v školskom obvode, v ktorom má trvalý pobyt (ďalej len spádová škola), ak pre neho zákonný zástupca nevyberie inú základnú školu. Žiak môže plniť povinnú školskú dochádzku v inej ako spádovej škole, ak ho riaditeľ tejto školy prijme na základné vzdelávanie.

            Spádovú školu si môže zákonný zástupca dieťaťa overiť vo VZN Mesta Piešťany.

            Zákonný zástupca dieťaťa zapisuje dieťa na jednu základnú školu.

            Zákonného zástupcu dieťaťa  žiadame, aby vyplnil (s diakritikou) elektronickú prihlášku, prihlášku vytlačil a odoslal. Prihlášku musia podpísať obaja zákonní zástupcovia. Podpísanú prihlášku prinesie jeden zákonný zástupca na overenie (rodný list dieťaťa a OP zákonného zástupcu) v termíne zápisu do školy.

            Zákonní zástupcovia dieťaťa, ktorý nemajú možnosť prihlásiť svoje dieťa elektronicky, môžu vyplniť prihlášku v stanovenom termíne na mieste zápisu osobne.

            V prípade, že má zákonný zástupca dieťaťa pochybnosti o školskej zrelosti, môže kontaktovať CPPPaP v Piešťanoch na tel. čísle 0911/887745, 033/7743423 od 8.00 hod. do 15.00 hod., prípadne cpppappiestany@gmail.com

            Ak máte dieťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacímí potrebami, doložte vyjadrenia výchovného poradenstva a prevencie do vydania rozhodnutia o prijatí dieťaťa do základnej školy, najneskôr do 15. júna 2021.

            Priebeh a organizáciu zápisu zverejníme na stránke školy podľa aktuálnych protipandemických opatrení.

            Prosíme sledovať stránku školy.

          • „Vytvor si vlastnú maňušku”

          • Tak znelo zadanie domácej úlohy z on-line hodiny literatúry pre žiakov 5.A triedy, pod vedením pána učiteľa Lukáša Mencla. Žiaci sa prostredníctvom vlastnej skúsenosti, tvorivosti a fantázie mali vžiť do úloh návrhárov, krajčírov, šičiek, atď. a vytvoriť vlastnú maňušku.

            Na povrch jednoduchá úloha. Avšak pri samotnom procese výroby sa nejeden žiak potrápil. Po niekoľkohodinovej práci vznikli skutočne originálne maňušky vyrobené s láskou a maximálnym úsilím. 

            Pozrite si aj vy nádherné práce šikovných rúk žiakov tejto triedy.

          • Antickí bohovia

          • Aj počas online výučby vedia byť žiaci našej školy kreatívni. Počas hodín DEJ v 6.B a 6.C mali za úlohu pripraviť si projekt k téme  “ Antickí (grécki a rímski) bohovia”. Mnohí žiaci si dali záležať a vytvorili v spolupráci s rodičmi nádherné kostýmy .. :-)

          • Potvrdenie o návšteve školy

          • Žiadame rodičov, ktorí pracujú v zahraničí a potrebujú potvrdenie o návšteve školy žiaka, aby predtým zavolali na t.č.: 033/7725435 a dohodli si termín prevzatia.
            Ďakujeme

          • Prihlášky na SŠ

          • Oznamujeme rodičom, že aktuálne je už možné podávať prihlášky na stredné školy do termínu, o ktorom sme vás pôvodne informovali - 8.4.2021. Môžete tak urobiť dvoma spôsobmi:

            1. formou edupage – v tomto prípade nie je nutný podpis rodiča ak sa bude prihlasovať cez rodičovské konto, návod na podanie prihlášky si môžete pozrieť tu: https://help.edupage.org/?lang_id=2&p=u1/u259/u601/u646

            Nezabudnite tam pridať scany diplomov zo súťaží (originálov si môžete ofotiť sami, fotokópie z našej školy by mali byť opečiatkované našou školou) a lekárske potvrdenia v prípade, že ide o nasledovné odbory:

            - 2275 H hutník

            - 2433 H obrábač kovov

            - 3661 H murár

            - 3663 H tesár

            - 3684 H strechár

            - 3762 H železničiar

            - 4575 H mechanizátor lesnej výroby

            - 5371 H sanitár

            - Všetky študijné zdravotnícke odbory skupiny 53 na stredných zdravotníckych školách

            - 8227 Q tanec

            - 9245 M ochrana osôb a majetku

            Vzor lekárskeho potvrdenia si môžete stiahnuť nižšie. (potvrdenie o zdravot.spôsobilosti na štúdium-vzor)

            Žiaci 5.ročníka so záujmom o osemročné gymnaziálne štúdium, ktorí boli hodnotení slovne, pripájajú ešte naskenované slovné hodnotenie z jednotlivých predmetov (v prípade, že ho doma nemáte, vám ho naskenujem a pošlem, alebo to pripojím k prihláške ja – treba ma informovať).

            Takáto prihláška bude ešte elektronicky overovaná našou školou pred podaním na strednú školu.

            2. Alebo ak škola nie je v systéme edupage, prípadne s tým máte iný problém, treba ma kontaktovať, ja vám prihlášku pošlem mailom v pdf formáte, prípadne si pre ňu prídete osobne do školy. V takomto prípade je potrebné si skontrolovať správnosť údajov, podpísať ju – pokiaľ možno oboma rodičmi (alebo uviesť aspoň adresu druhého rodiča ak nie je totožná s adresou prvého). Následne je potrebné doručiť ju našej škole, kde ja ešte pripojím prípadne diplomy či iné potrebné dokumenty a dáme ju potvrdiť riaditeľovi školy.

            V prípade, že ide o integrovaného žiaka, ktorý sa hlási na odbor s prijímacími skúškami, stredná škola žiada o pripojenie k prihláške aktuálneho vyšetrenia z CPPPaP – títo žiaci by potom mali mať navýšený čas na prijímacích skúškach. Ak si neželáte, aby sme tieto informácie poskytli stredným školám, dajte mi prosím čo najskôr vedieť, že si to neželáte.

            Po absolvovaní skúšok a doručení výsledkov majú rodičia doručiť každej škole na ktorú boli prijatí, potvrdenie o nastúpení/nenastúpení žiaka na štúdium – do 25.5.2021. Vzor je taktiež možné stiahnuť si nižšie.
            (potvrdenie o nastúpení(nenastúpení) žiaka na štúdium)

            Želám vám veľa úspechov v prijímacom konaní. Mgr. Jana Kolláriková, výchovná poradkyňa

            jana.kollarikova@zsmojmirova.sk

          • Reprezentácia školy

          • Dňa 10.2. 2021 sa uskutočnilo krajské kolo olympiády v anglickom jazyku. Prebiehalo online, skladalo sa z dvoch častí, písomnej a ústnej. V kategórii 1B skončil na VII. mieste Filip Sochor 9.A, pripravovala p. uč. Ďugová. V kategórii 1C sa umiestnila na IV.mieste  Sonia Phillipa Turner 7.A, pripravovala p.uč. Švecová. Obom srdečne ďakujeme za vzornú reprezentáciu školy.